Voor iedere ouder die bewegen belangrijk vindt!

 nijntjebeweegdiploma

Over " Het Nijntje Beweegdiploma": 

Onze vereniging is gecertificeerde aanbieder van "Het Nijntje Beweegdiploma".

De KNGU heeft een beweegprogramma ontwikkeld voor kinderen van 2-6 jaar. Een beweegprogramma waarbij het kind op een speelse manier de motorische vaadigheden ontwikkelt door oefeningen vanuit verschillende beweegthema's.
Denk aan: huppelen, gooien, vangen,  hinkelen, springen, balanceren, rollen, klimmen, kleuteren en duikelen.
De basisbewegingen zijn niet specifiek op turnen gericht. Ze zijn heel breed en zodoende geschikt als voorbereiding op diverse sporten. 

Na het volgen van deze speelse bewegingslessen, krijgen de kinderen, als ze de vaardigheden beheersen, het officiele " Nijntje Beweegdiploma". 

 OKe OKg OKf

Ouder+Kindgym

Beweegdiploma 1 is bedoeld voor kinderen in de leeftijdsfase 2-4 jaar. In de Ouder+Kind-groepen komen de oefeningen spelenderwijs aan bod. Vader/moeder/opa/oma/oppas werkt met het kind samen tijdens het eerste gedeelte van de les. Ze gebruiken hierbij klein materiaal. In het tweede gedeelte van de les staan toestellen opgesteld en worden de ouders gewezen op de veiligheid en hoe te helpen. Als slot wordt er in kringvorm gezamenlijk geoefend tijdens het zingen van liedjes. 

Het streven van de KNGU is dat het behalen van " Het Nijntje Beweegdiploma" net zo vanzelfsprekend moet worden als het behalen van een zwemdiploma. Jan van Weert deelt deze visie.

 

Doorstroom naar kleutergym

De oefeningen behorende bij Beweegdiploma 2 zijn uitgebreider en moeilijker en worden in de kleuterlessen verwezen. Omdat de ' doorstromers' van Beweegdiploma 1 al over bepaalde basisvaarduigheden beschikken, is er in de kleuterles meer aandacht voor het werken op de toestellen. 

 

Lesrooster Ouder+Kindgym

Ouder+Kindgym wordt op verschillende momenten in de week gegeven. Kijk in ons lesrooster welk moment u het beste uitkomt!

Contributie

Bekijk onze actuele contributie, die geldt voor 1 ouder èn 1 kind. 

Gratis proefles?

Of wilt u zich meteen aanmelden voor Ouder+Kindgym? Klik dan hier.

Go To Top